Serious Hot Fools
      BBQ catering, workshops, wedstrijd en demonstraties. 

Wie zijn we en wat doen we….. 

Team SHF vindt zijn oorsprong bij het  Stadshagenfestival, maar afgelopen jaar hebben we de naam aangepast naar Serious Hot Fools, wat beter past bij het BBQ thema. Het team is ontstaan doordat de organisatie van het Stadshagenfestival een nieuw element wilde toevoegen aan het festival, namelijk een bbq wedstrijd. Erwin en Patrick behoren tot het team van de organisatie en hebben als hobby koken en BBQ'en. Ze zijn gaan kijken in Hoogeveen bij een culinaire BBQ wedstrijd en vonden dit een mooie toevoeging. 

Om te ervaren wat de teams meemaken vonden ze het ook tijd worden om mee te gaan doen. Dit smaakte al gauw naar meer. Het team werd uitgebreid met; Eelco, lid organisatie,  ook zo'n fervent BBQ fanaat en Bart (buurman van Eelco) van een ander team 'geleend' en laten we niet meer gaan. Dennis, sinds 2017 bij de organisatie van het festival en bleek ook een liefhebber van BBQ gerechten te zijn. Hoe leuk om met zoveel liefhebbers samen te werken. 

Onze belangrijkste doelstelling is om samen plezier te maken, dit lukt zeker in combinatie met deze mooie hobby. Dit neemt steeds grotere vormen aan.  Tegelijkertijd denken we als lid van het SBWN mee met de organisatie van de wedstrijden.

Sinds 2017 zijn we uitgebreid met o.a. catering, demonstraties en workshops. Dit doen we o.a. in winkelcentra of tijdens een braderie. Hier laten we op verschillende wijze zien hoe we gerechten bereiden en laten deze ook proeven. Dit veelal in overleg met een plaatselijke slager of supermarkt. 

De workshops zijn voor kleinere groepen, omdat we graag de deelnemers zelf willen laten koken op de BBQ en dit vervolgens samen nuttigen. Dit kan met BBQ liefhebbers of tijdens een vrijgezellenfeest. Elke demonstratie en workshop kan op maat aangeboden worden naar wens van de opdrachtgever.

Als lid van de SBWN denken we mee aan alle aangesloten wedstrijden. Zelf doen we in 2018 mee aan 6 a 7 landelijke wedstrijden en organiseren 1 wedstrijd zelf (tijdens het Stadshagenfestival op zaterdag 1 september).  De wedstrijden bestaan uit 4 rondes waarvan er 3 bekend zijn. Ter plekke krijgen we het hoofdingrediënt waar wij het gerecht mee moeten bereiden. Wat je maakt is geheel aan het team. De 4de ronde is een black box. Hiermee worden we ter plekke verrast met 1 of meerdere ingrediënten waar we mee moeten werken. 

 

Leuk vinden

 

 

Tweet

Ons team

Bart Streefland

Bart Streefland

Teamlid en specialist met brood.

Dennis Gaasbeek

Dennis Gaasbeek

Teamlid en organisatorisch

Eelco Zomer

Eelco Zomer

Teamlid en daagt zich graag uit.

Erwin Bleeker

Erwin Bleeker

Teamlid en bordenopmaak specialist

Patrick den Hertog

Patrick den Hertog

Teamlid en gespecialiseerd in gevogelte