Serious Hot Fools
Specialisten in culinaire en American style BBQ

Culinaire BBQ wedstrijd

Naast onze deelname aan de WBQA wedstrijden organiseren we ook een wedstrijd. 

 

Open NK Culinaire BBQ wedstrijd Zwolle 1 juni 2024

Doelstelling is naast de wedstrijd om ook bezoekers en toeschouwers mee te nemen en te enthousiasmeren in het barbecuen. 

De BBQ wedstrijd 2024 in Stadshagen staat weer op de agenda. Ook dit jaar is park de Stadshoeve de wedstrijdlocatie. De gehele dag is er een demo stand en een informatie stand van de WBQA.

Welke teams zullen er dit jaar meedoen?  Het is een open inschrijving dus iedereen mag meedoen.

De wedstrijd in Zwolle telt officieel mee voor het open NK beste culinaire BBQ team  van de WBQA Het kampioenschap bestaat uit meerdere wedstrijden in Nederland waarvan de 3 beste scores meetellen. Los aan een wedstrijd meedoen is ook mogelijk en net zo leuk.

De teams ontvangen van de organisatie vlees, vis, kip, groente of fruit. Hiernaast standaard borden voor de presentatie.

De teams dienen in de daarvoor gestelde tijd 4 gerechten af te leveren aan een driekoppige jury, bestaande uit ervaren horeca ondernemers en BBQ specialisten.

Dit jaar is een speciaal jaar doordat we deze wedstrijd meerdere Black box uitdagingen zijn. De boxen zitten vol met diverse ingrediënten voor het gerecht. 

Eigen droge kruiden, peper en zout zijn toegestaan.

De rondes zijn;

Vis; Tarbot en remoulade saus (Seafarm en Kesbeke sponsoring)

Standaard ingrediënten zijn bijgeleverd wat je mag en kan gebruiken. De saus lever je aan in een apart bakje door ons aangeleverd.

Ingrediënten zijn; Tarbot, sjalot, kappertjes, augurk, Zwolse mosterd, eieren, zonnebloemolie, peterselie, kervel, bieslook, dragon en ansjovis.

Dit is de enige ronde waarbij je eigen meegebrachte ingrediënten kan en mag gebruiken.

Black Box 1; Rundvlees. 

Black Box 2; Geit.

Black box 3: Dessert met fruit.


 Wil jij met buren, vrienden, collega’s en anderen meedoen? Dat kan! We helpen graag als er vragen zijn. Wil je gebruik maken van BBQ materiaal? Ook dit behoort tot de mogelijkheden.


 Aanmelden voor de wedstrijd kan door onderstaande link;

https://wbqa.nl/winkel/evenementen/culinaire-bbq-wedstrijd-zwolle-1-juni-2024/